Onana waarschuwt en wil revanche: “Thuis gaan we ze pakken”

André Onana zint op revanche tegen PSV. In de eerste seizoenshelft verloor Ajax kansloos met 3-0 op bezoek in Eindhoven, maar de doelman verzekert dat dat later dit seizoen niet opnieuw gaat gebeuren.

Ajax kreeg een flink pak slaag van PSV. “Dat is voetbal. Er zijn zoveel wedstrijden en iedere wedstrijd is anders”, vertelt Onana aan Ajax TV. “Ik denk dat we niet goed voorbereid waren, maar toch… Ik zeg altijd dat we niet verliezen. Tegen mezelf zeg ik dat ik niet verlies, maar: ik win of ik leer. In die wedstrijd heb ik geleerd.”

“De volgende keer dat we tegen ze spelen zijn we er klaar voor en weten we hoe we ons moeten voorbereiden. Het was niet onze beste dag, maar we strijden nog steeds om het kampioenschap. We staan nog maar twee punten achter en hebben alles in eigen hand.”

Onana heeft wat opgestoken van de verloren wedstrijd in Eindhoven. “Kleine dingen. Je kunt niet arrogant zijn en doen alsof je de beste bent. Soms moet je accepteren dat je tegenstander heel goed is en dan moet je slim zijn. We wilden laten zien dat we de beste zijn, we wilden hoog druk zetten. Uiteindelijk gaat het niet alleen om balbezit, maar ook om winnen. Ik heb nu drie keer tegen ze gespeeld en in de laatste twee uitwedstrijden hadden wij het meeste balbezit, maar verloren we.”

Op 31 maart neemt Ajax het opnieuw op tegen PSV. “Ja, ik wacht op ze. Ik heb daar erg veel zin in. De laatste keer deed het echt pijn. We verloren met 3-0, maar ik ken mijn team. Wij zijn erg goed en thuis gaan we ze pakken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *