Perez: ‘Als Kluivert basisspeler is, ontwikkelt hij zich net zo snel als Bergwijn’

Kenneth Perez weet niet of Steven Bergwijn meer potentie heeft dan Justin Kluivert. Volgens de analist van FOX Sports kan Kluivert grote stappen maken als hij bij AS Roma uitgroeit tot basisspeler.

Daarmee reageert Perez op de stelling dat Bergwijn een grotere potentie heeft dan de oud-Ajacied. “Het zit ‘m ook in de moeilijkheidsfactor. In welke competitie speel je? Kluivert speelt in een sterke competitie”, legt Perez uit bij Natafelen op FOX Sports.

Afgelopen weekend blonk de buitenspeler uit met een goal en een assist. “Het lijkt erop dat hij iets meer gaat spelen bij Rome. Als hij daar vaste basisspeler gaat worden, ze hebben natuurlijk wel keuze zat, dan ontwikkelt hij zich sneller, of in ieder geval net zo snel, als een Bergwijn die in de Eredivisie speelt”, meent Perez.

De Deen benadrukt dat ook Bergwijn tijd nodig heeft gehad. “Bergwijn zit nu vier jaar in de selectie en heeft nooit meer dan vijf goals gemaakt. Hij heeft er nu acht. (…) Hij is aanvaller bij PSV, dan moet je wel rekenen dat hij op minimaal vijftien, zestien goals mag komen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *