PSV, Ajax en Feyenoord domineren Eredivisie en verpulveren eeuwrecord

Ajax en PSV hebben dit seizoen nog nauwelijks punten verspeeld en ook Feyenoord staat met tien overwinningen in veertien wedstrijden regelmatig aan de goede kant van de score. De traditionele topdrie was deze eeuw nog nooit zo dominant.

Dat heeft Voetbal International uitgerekend. PSV, Ajax en Feyenoord hebben na veertien speelrondes samen 108 punten. Dat is beduidend meer dan het oude record van 98 punten. In de seizoenen 2002-2003 en 2015-2016 verzamelden de drie topclubs van Nederland samen net geen honderd punten, weet VI.

Vooral Ajax en Feyenoord pakken veel meer punten dan in voorgaande seizoen. Ajax heeft acht punten meer dan vorig seizoen na veertien speelronden. Feyenoord pakte zeven punten meer. 

PSV is momenteel de koploper van de Eredivisie met 39 punten uit veertien wedstrijden. De Eindhovenaren verloren afgelopen weekend voor het eerst, op bezoek bij Feyenoord. Ajax volgt op twee punten (leed puntenverlies tegen Heracles Almelo en PSV), Feyenoord moet nog zeven punten goedmaken op de koploper uit Eindhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *