Update: ‘PSV ‘nagenoeg rond’ met Belgische tiener over nieuw contract’

PSV ziet het zitten in Yorbe Vertessen. De spits, die volgende week achttien jaar wordt, krijgt in Eindhoven een nieuw, verbeterd contract tot de zomer van 2022. Dat meldt De Telegraaf donderdag. 

De huidige verbintenis van Vertessen loopt komende zomer af. In januari 2017 signeerde de Belgische aanvaller op zestienjarige leeftijd z’n eerste profcontract bij PSV. Die deal loopt tot en met juni 2019. Vertessen krijgt nu een nieuw, driejarig contract in Eindhoven, weet De Telegraaf

Vertessen mag óók met de winterkampioen mee naar Qatar. Daar belegt PSV vanaf vrijdag een trainingskamp. In Qatar speelt de ploeg van trainer Mark van Bommel een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Het is nog niet bekend welke spelers er wel en niet met PSV afreizen naar het Midden-Oosten, maar De Telegraaf weet al dat Vertessen sowieso op het vliegtuig stapt. 

De tienerspits speelt al sinds de F’jes in de jeugdopleiding van PSV. Namens PSV O19, dat getraind wordt door Ruud van Nistelrooy, was Vertessen dit seizoen negen keer trefzeker in achttien duels. 

Update 09.54: Het Eindhovens Dagblad bevestigt donderdagochtend dat PSV Vertessen inderdaad wil belonen met een opgewaardeerd contract. Club en speler zijn ‘bijna akkoord’ over een verbintenis. Het langer vastleggen van Vertessen heeft prioriteit in Eindhoven, weet het ED. ‘Men wil het talent in eigen huis houden, zodat hij in Eindhoven een verdere ontwikkeling door kan maken. Vertessen kon al rekenen op interesse van tal van clubs, maar maakt dus de keuze om in zijn vertrouwde omgeving te blijven.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *