PSV contracteert 16-jarige verdediger

PSV heeft de goede ontwikkeling van Jorrit Hendrix beloond met een contract dat hem tot 2014 aan de Eindhovense club verbind. De talentvolle zestienjarige verdediger hoort eigenlijk in de B thuis, maar speelt dit seizoen in de A1 van de club.

De linksbenige Hendrix speelde aan het begin van het seizoen onder meer mee op de traditionele Otten Cup. Daar won hij onder meer met 5-1 van FC Barcelona. De finale ging echter met 1-0 verloren van dezelfde Spanjaarden.

Technisch manager Marcel Brands is erg te spreken over de jonge verdediger. “Hij is een echte voetballende verdediger. En ook een voorbeeld in karakter en mentaliteit. Hij is pas B-speler, maar voetbalt in de A1 heel rustig. Een type als De Boer of Moisander”.

Hendrix zelf is vanzelfsprekend ook erg blij met zijn eerste profcontract. Hij geeft tegenover PSV TV ook aan waar zijn sterke punten liggen. “Opbouwen, passen en verdedigend je mannetje staan. Ik wil hier stapjes blijven maken, mezelf ontwikkelen en doorgroeien. Het is een heel mooi doel om ooit hier in het stadion te spelen. Ik geef de volle honderd procent en zal dan zien waar mijn top ligt”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *