PSV contracteert Tyton voor 2,5 miljoen euro

Opeens was daar de transfer van Przemyslaw Tyton van Roda JC naar PSV. De Poolse doelman moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met Andreas Isaksson waar in EIndhoven niet iedereen het volste vertrouwen in heeft.

Tyton maakt voor 2,5 miljoen euro de overstap van Roda JC naar PSV. Dit seizoen huurt PSV de Poolse doelman om hem in de zomer definitief over te nemen. Dat is voor Roda JC financieel aantrekkelijker gelet op de situatie bij de KNVB wwaar het in de Categorie 1 verkeert. Met de komst van Tyton lijkt PSV komende zomer, wellicht al eerder, afscheid te gaan nemen van Andreas Isaksson en Cassio Ramos die beide een aflopend contract hebben. Ook de verbintenis van Khalid Sinouh loopt af.

Met zijn transfer naar PSV hoopt Tyton zijn plaats bij de Poolse selectie veilig te stellen. Tyton wil maar al te graag met zijn land deelnemen aan Euro 2012, waar Polen notabene een van de twee organisatoren is. “Dat zijn focus op het EK in Polen ligt, is een belangrijke factor bij zijn overgang. Via PSV hoopt Tyton zijn plek af te dwingen. Dat heeft hij open en eerlijk gecommuniceerd”, aldus Roda JC-trainer Harm van Veldhoven in De Telegraaf. “Voor ons komt deze transfer op een vervelend moment. Sportief leveren we veel in.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *