PSV experimenteert: ‘In de Champions League gaat dat over een paar jaar zo’


Voetbal is naast sport ook entertainment. Bij PSV beseffen ze zich dat maar al te goed en denken ze na over hoe er gebruik kan worden gemaakt van lichteffecten.

Dat vertelt PSV-directeur Toon Gerbrands. “Bij PSV experimenteren we met lichteffecten tijdens wedstrijden. Stel je voor: je hebt een avondwedstrijd en tijdens de penaltyserie maak je het hele stadion donker, waarna je alleen het strafschopgebied verlicht. Dan creëer je nóg meer spanning”, tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de directeur.

Gerbrands noemt het ‘een extra showelement’ voor het publiek. “Ik voorspel: in de Champions League gaat dat over een paar jaar zo”, aldus Gerbrands. Volgens de directeur hebben alle Champions League-tegenstanders van PSV van de laatste jaren ledverlichting gekocht nadat ze in het Philips Stadion hadden gespeeld. “Een honderdprocentscore, meldde Philips, met ook Barcelona, Spurs en Inter er nu bij. En het zou ook ideaal passen bij het eerste WK ooit in de wintermaanden. ‘s Middags om 17.00 uur is het hier al pikdonker”, vertelt Gerbrands vanuit Doha, waar de Eindhovenaren momenteel op trainingskamp zijn.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!