“PSV ga je als club pas écht waarderen als je er niet meer speelt”

Karim Rekik bewaart louter goede herinneringen aan zijn tijd bij PSV. De 26-jarige verdediger, momenteel actief bij Hertha BSC, speelde twee seizoenen op huurbasis in Eindhoven en vierde in 2015 de landstitel.

“We hadden in mijn laatste seizoen bij PSV een ploeg zoals je die in het huidige voetbal niet vaak meer meemaakt”, zegt Rekik in het Eindhovens Dagblad. Hij had een goede band met onder meer Jeffrey Bruma. “Naar de club gaan, dat voelde gewoon alsof je lekker naar je vrienden ging. Met Jetro (Willems, red.) en Memphis klikte het ook en bij PSV had je bijvoorbeeld met teammanager Mart van den Heuvel iemand voor wie echt niks teveel was. Phillip Cocu had een natuurlijk overwicht, bracht rust en paste perfect bij ons.”

“PSV ga je als club pas écht waarderen als je er niet meer speelt, maar in het buitenland merk je wel dat de weerstand in de competities toch even anders is”, vervolgt Rekik. “Freiburg-uit en Augsburg-uit ofzo? Het klinkt makkelijk, maar ga er maar aanstaan. Voor elk punt moet je hier knokken tot je erbij neer valt. In Frankrijk was het nóg fysieker, met meer vechtvoetbal. Alleen Paris Saint-Germain wint daar de wedstrijden soms makkelijk.”

Rekik wist niet door te breken bij Manchester City, maar wil in de toekomst best nog een keer in Engeland spelen. Ook hoopt hij een andere voetbalcultuur te ervaren. “Amerika trekt me ook, maar dat is iets voor het einde van mijn carrière. Ik wil eerst nog veel in Europa beleven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *