PSV geeft fluitende supporters kerstcadeau en kroont zich tot winterkampioen

PSV heeft zich zaterdagavond gekroond tot winterkampioen. AZ bleek in Eindhoven een taaie tegenstander, maar na negentig minuten stond er een 3-1 eindstand op het scorebord.

PSV gaf in de eerste helft absoluut niet thuis tegen AZ, dat op alle fronten de baas was, tot onvrede van de morrende PSV-supporters. Het overwicht betaalde zich na een kwartier uit toen Mats Seuntjens profiteerde van balverlies van Jorrit Hendrix. Hij verschalkte Jeroen Zoet met een afstandsschot van buiten de zestien: 0-1.

Mark van Bommel was not amused en greep in door Gastón Pereiro nog voor het half uur naar de kant te halen. De jonge Tsjech Michal Sadilek was zijn vervanger. Voor de wissel kreeg AZ meerdere kansen om op 0-2 te komen in Eindhoven. PSV herpakte zich en kwam een minuut voor rust op gelijke hoogte. Hirving Lozano rende langs drie AZ’ers, zag zijn schot gekeerd worden door Marco Bizot, waarna Bergwijn klaar stond om de rebound binnen te schieten.

PSV kwam in de tweede helft razendsnel op voorsprong door Sadilek. Adam Maher verspeelde de bal op het middenveld, waarna Steven Bergwijn er vandoor ging. Hij speelde de bal naar Luuk de Jong, die Sadilek in stelling bracht. De Tsjech rondde stijlvol af met een hakje.

De felle wedstrijd werd even gedomineerd door AZ, dat meerdere kansen op 2-2 miste. Zoet was scherp op een bekeken schot van Guus Til en Calvin Stengs raakte een keer de lat. PSV besliste de wedstrijd in de laatste tien minuten. Denzel Dumfries werd ogenschijnlijk neergehaald na een duel met Ron Vlaar, waarna scheidsrechter Kamphuis naar de stip wees. Hirving Lozano schoot vervolgens de 3-1 binnen. 

AZ kreeg via Johnsen (lat) en Albert Gudmundsson nog kansen op de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. PSV sluit de eerste seizoenshelft af met een overwinning en kroont zich tot winterkampioen. AZ staat na zaterdagavond vijfde, maar dat kan veranderen omdat concurrenten Heracles Almelo en Vitesse nog moeten spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *