PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

PSV heeft ‘gigantische connectie’ met Mexico: ‘We kregen achttien miljoen hits!’

PSV wil de grote populariteit in Mexico graag plezier uitbuiten. De Eindhovenaren hebben deze week een kantoor geopend in het geboorteland van Hirving Lozano en Erick Gutierrez en willen een samenwerkingsverband aangaan met topclub Chivas Guadalajara.

De Eindhovenaren organiseren vrijdagavond een Mexicaanse avond rondom het thuisduel met Excelsior. Carlos Salcido zal officieel ingehuldigd worden als ambassadeur: de ex-verdediger plaveide de weg in Eindhoven voor landgenoten Francisco ‘Maza’ Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Lozano en Gutiérrez. “Die connectie is zo verschrikkelijk groot”, vertelt directeur Toon Gerbrands voor de camera’s van FOX Sports. “Dat zijn honderd miljoen mensen daar. Dat PSV gaat samenwerken met een club als Chivas, is daar voorpaginanieuws.”

In Mexico is PSV na FC Barcelona en Real Madrid de populairste voetbalclub, oppert interviewer Jan-Joost van Gangelen. “Dat is echt zo”, aldus Gerbrands, die met een sprekend voorbeeld komt. “Vorig jaar hebben we bekendgemaakt welk rugnummer Lozano kreeg: toen kregen we achttien miljoen hits! Op een gegeven moment waren wij populairder in Mexico Stad dan in Eindhoven. Dat is een gigantische markt.”

Lees ook: PSV opent kantoor in Mexico en samenwerking met topclub: ‘Brug slaan naar de VS’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *