‘PSV informeerde onlangs naar oude bekende Jeffrey Bruma’

PSV heeft onlangs geinformeerd bij VFL Wolfsburg naar verdediger Jeffrey Bruma. De ervaren verdediger is bij zijn club geen basisspeler meer en werd onlangs verhuurd aan Mainz. Met zijn nieuwe werkgever moet hij vechten tegen degradatie.

In gesprek met De Telegraaf vertelt hij: “Het is opnieuw een uitdaging, maar ik denk dat we voldoende kwaliteit in de ploeg hebben om erin te blijven.” Bruma kreeg onlangs ook een belletje uit Nederland: “PSV heeft geïnformeerd, maar heel concreet is het niet geworden. Op dit moment geef ik er ook de voorkeur aan om in de Bundesliga te blijven.”

Waarom lukte het niet bij Wolfsburg? “Ik ben een beetje de dupe geworden van een systeemwisseling. We hebben een tijdje 5-3-2 gespeeld en toen we overstapten naar een systeem met vier verdedigers is dat ten koste van mij gegaan.” Fysiek gezien gaat het goed met Bruma: “Ik ben topfit en daarom heb ik er ook voor gekozen om me te laten verhuren. Ik voel me te goed om op de bank of de tribune te gaan zitten.”

Bij Mainz gaat hij samenspelen met Jean-Paul Boëtius en Jerry St. Juste: “Leuk om met Nederlanders samen te gaan spelen. Ik ken die jongens al en dat maakt het ook makkelijker om in de groep opgenomen te worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *