PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

PSV is Toivonen liever kwijt dan rijk

Zondagmiddag ging PSV immers ten onder in Alkmaar tegen AZ. De Eindhovenaren wisten voor de koffiepauze nog redelijk voetbal op de mat te leggen en hadden voldoende scoringskansen. Later, in de tweede helft, liet het elftal zichzelf compleet in de steek en wonnen de Alkmaarders uiteindelijk terecht. Na de wedstrijd volgden er veel onnozele en nietszeggende reacties. Uitgerekend de jonge Wijnaldum wist als enige een nuchtere, heldere en zinnige analyse te plaatsen voor de camera’s. Een compliment waard.

Niet lang na het treffen accentueerde Toivonen nog eens de troosteloosheid van de clubleiding. De Zweedse rebel kon al een jaarlang doen en laten wat hij wilde(zo werden zijn directe tegenstanders vorig seizoen te pas en te onpas knock-out ge-elleboogd), maar tegenwoordig weigert de etter zelfs openlijk(!) om in de spits te spelen en struint hij negentig minutenlang van rechtsback naar linksvoor en terug. Als klap op de vuurpijl mag de weigerspits als zoethoudertje een aanvoerdersband om zijn arm vouwen. Het is echter niet genoeg. Meneer wil namelijk ook meepraten over het transferbeleid. PSV laat ondertussen met zich sollen.

Ik begrijp dat de club in kwestie een stukje kapitaal probeert te beschermen, maar de grens is inmiddels overschreden. Ola Toivonen stuurt de clubleiding met zijn laatste wapenfeit regelrecht terug in de schoolbanken van de kleuterschool. Wat doet PSV? PSV zit met de duim in de mond te luisteren. Waarom? Meester Ola spreekt en het is (oei oei) zijn laatste waarschuwing. Als een soort van belastingsambtenaar was Toivonen bereid om zijn laatste aanmaning mondeling via de pers te verstrekken aan de échte leiding, of wat daar voor doorgaat. Het is treurig om te constateren, maar deze dagen heeft PSV meer weg van een dictatuur dan een voetbalclub.

In het normale arbeidersverkeer is het niet verstandig om je als irritant “directeurtje” te manifesteren op de werkvloer. Iedere leidinggevende zal hier direct korte metten mee maken. Het “directeurtje” vormt immers een probleem. Het logische gevolg is dat het “directeurtje”elders zijn heil zal moeten zoeken. Mogelijk is dat ook de oplossing voor PSV. In dat geval hebben ze nog drie weken om hun probleem op te lossen. Een probleem dat wellicht een lucratieve transfersom van (laten we zeggen) zes miljoen euro oplevert?

Ondanks het teleurstellende openingsweekend, zal het met de competitie uiteindelijk wel goed komen. Ik verwacht een spannende titelrace tussen de bekende clubs. Of PSV hier ook toebehoort, dat waag ik te betwijfelen. De titelkansen van PSV staan in mijn optiek synchroon met de strapatsen van Ola Toivonen. De paar aankopen die wellicht zullen volgen, acht ik van een minder essentieel belang. PSV dient nu eerst een(mogelijk drastisch) statement te maken. PSV mag niet het slachtoffer worden van haar Brabantse gemoedelijkheid. Het wordt tijd dat PSV Ola Toivonen van de hand doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *