PSV neemt afscheid van Rabiu Ibrahim


PSV en de 20-jarige Nigeriaan Rabiu Ibrahim gaan per 1 januari uit elkaar, zo werd maandag al bekend. Volgens technisch manager Marcel Brands is een gebrek aan perspectief de reden om het tot medio 2014 lopende contract te verscheuren.

“Het is in het belang van Ibrahim dat hij aan spelen toe komt, mede met oog op de nationale ploeg. Dat perspectief is bij PSV, met spelers als Toivonen, Wijnaldum en Labyad, niet groot. Daarnaast willen we talent Ritzmaier niet blokkeren”, zegt Brands tegen PSV TV. Ibrahim was bezig aan zijn eerste jaar in Eindhoven.

“Rabiu is vanaf dag één opgenomen in de groep en manifesteert zich goed”, vervolgt Brands. “Hij is ook een prima mens en een goede prof. Maar hij moet ook perspectief hebben. Verhuur is in deze bijna niet mogelijk, omdat hij van buiten de EU komt en nu hij 20 jaar is het dubbele aan salaris moet verdienen als hij terugkeert. Alle overwegingen op een rij, kwam PSV tot deze conclusie.”

PSV gaat Ibrahim helpen met het vinden van een nieuwe club. “Dat verdient hij ook, wij kunnen tevens elke club positief adviseren. Dat hij mogelijkheden heeft, is wel duidelijk”, besluit Brands. Ibrahim speelde vier wedstrijden voor PSV. Daarin kwam hij één keer tot scoren, in de bekerwedstrijd tegen VVSB.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!