PSV op scherp na CL-uitschakeling: ‘Verslappen mag ons niet overkomen’

Voor Denzel Dumfries is het jaar 2018 er een met louter positieve ontwikkelingen. Toch is de verdediger nog steeds kritisch en waakt hij voor gemakzucht na de wedstrijden in de Champions League.

Dumfries deed er tegen Internazionale alles aan om te winnen, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. “Zo hoort het toch? Je klapt er van beide kanten op”, aldus Dumfries tegen De Telegraaf. “Het is alleen maar mooi als het thuispubliek je uitfluit. Die sfeer in zo’n stadion, dat is geweldig om mee te maken.”

De verdediger kan zich met PSV nu volledig gaan richten op de Eredivisie, maar hij waakt voor gemakzucht. Voor de winterstop staan de wedstrijden tegen Heracles Almelo en AZ nog op het programma. “Het mag ons niet overkomen dat we verslappen na dit soort wedstrijden in Europa, maar we zijn ervaren en volwassen genoeg om daar goed mee om te gaan.”

“Ik heb het afgelopen jaar al veel mooie momenten mogen meemaken. Dat geeft een goede boost om zo door te gaan de rest van dit seizoen. In de Champions League leer je dat dingen in een split second worden beslist. Qua punten was het minder, maar qua spel hebben we het goed gedaan. Uiteindelijk is dat tweede puntje nog mooi meegenomen. Een puntje staat ook weer zo zielig…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *