PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

PSV wil beste jeugdopleiding van Nederland hebben

Met op dit moment vijf spelers van eigen jeugd bij het eerste elftal (Wilfred Bouma, Zakaria Labyad, Stijn Wuytens, Funso Ojo en Abel Tamata) van PSV is hoofd opleidingen Jelle Goes nog niet tevreden. De PSV-selectie bestaat op dit moment voornamelijk uit de nieuwe aankopen van de afgelopen zomer, die de Eindhovenaren hebben doorgevoerd. Volgens Goes heeft dit de ontwikkeling van de jeugd niet belemmerd.

“De aankopen blokkeren de spelers uit onze eigen jeugd niet. Die waren nog niet goed genoeg”, aldus Goes tegenover Voetbal International. De Hilversummer is erg tevreden over de trainer, Fred Rutten, die altijd aanwezig is bij de wedstrijden van de jeugd. “Hij heeft oog voor de opleiding. Laatst heeft hij vijf talenten, de jongste was pas veertien, met een gedeelte van de A-selectie mee laten trainen. Als de A-1 thuis speelt zit Fred altijd op de tribune. Dat maak je nergens mee.”

De ambities van de trainer zijn duidelijk. Met vier spelers van eigen jeugd is hij nog niet tevreden. In de toekomst wil Goes zelfs dat PSV de beste jeugdopleiding van het land heeft. “We zijn op de goede weg. We willen de beste opleiding van het land worden.”

The Red White Army is overtuigd dat de club een goede sportieve en sociale begeleiding geeft aan de talenten. Toch werkt het thuisfront volgens Goes niet altijd mee. “Mijn trainers vangen behoorlijk wat werk van me op, maar gemiddeld voer ik twee keer per maand een niet gepland oudergesprek. Van ons mag een kind falen, van de ouders mag dat helaas niet altijd. Dat resulteert in een veel te hoog verwachtingspatroon”, besloot de voormalig bondscoach van Estland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *