PSV-wissel Van Bommel is ‘compliment’ aan Heracles: ‘Wil het even uitleggen’

Het was een bewuste keuze van Mark van Bommel om Erick Gutiérrez te wisselen in het Champions League-duel met Internazionale. De PSV-trainer heeft met het oog op de titelrace een topfitte Gutíerrez nodig tegen Heracles Almelo.

Dat meldt De Telegraaf. De Mexicaanse middenvelder werd dinsdag in Milaan na ruim een uur spelen vervangen door jongeling Michal Sadilek. Van Bommel achtte Gutiérrez nog niet in staat om drie wedstrijden in een week te spelen. Vorige week vrijdag tegen Excelsior (6-0) stond hij pas voor het eerst in de basis bij de Eindhovenaren, na zeven invalbeurten.

“Als ik Guti drie wedstrijden had laten staan, denk ik niet dat hij het zou volhouden in de laatste wedstrijd tegen Heracles”, verklaart Van Bommel. “Je kijkt naar de belasting van spelers. Ik hoef me daar absoluut niet voor te verantwoorden, maar ik wil het wel even uitleggen.”

De ochtendkrant ziet het als een compliment aan Heracles, dat dit seizoen zes van zijn zeven thuisduels won. Alleen Feyenoord pakte de volle buit in Almelo.

Lees ookTirade van Derksen over Van Bommel: “Zo ga je niet met een international om”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *