‘Romero was niet te zwaar toen hij bij PSV kwam, aanvallers Eredivisie zijn licht’

Maxi Romero was niet te zwaar toen hij bij PSV arriveerde. Dat stelt Emiliano Uria, die namens World Soccer Consult de belangen van de aanvaller behartigt. Volgens Uria zou Romero wel eens snel weer aan spelen toe kunnen komen.

“Maxi was compleet fit toen PSV hem contracteerde. Maar het bestuur van Vélez heeft toen wel tegen de trainer gezegd, Maxi gedurende de onderhandelingen niet meer op te stellen. Maar dat hij te zwaar bij PSV is gekomen, bestrijd ik”, aldus Uria tegenover Voetbal International. “In de Eredivisie zijn de aanvallers licht. Kijk naar Nicolai Jörgensen, hij is lang en dun, in de Premier League maken verdedigers hem af. Maxi niet. Hij komt uit Argentinië en daar zijn de spitsen sterk.”

Volgens Uria was het ‘gewoon pech’ dat Romero snel geblesseerd raakte in Eindhoven, maar gaat het inmiddels de goede kant op met de Argentijn. “‘Wees niet verrast als Maxi snel gaat spelen bij PSV”, stelt hij. “Maar vergeet niet dat hij moet vechten tegen de aanvoerder en topscorer van het team. Toch verwacht iedereen veel van hem en ik denk dat Maxi en De Jong ook prima samen kunnen spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *