PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Salcido (38) stopt en haalt uit naar werkgever: “Mijn vertrek doet pijn”

Carlos Salcido heeft een punt gezet achter zijn spelerscarrière. De 38-jarige verdediger zou tot het einde van het seizoen spelen bij Chivas, maar daar komt vervroegd een einde aan. Zijn werkgever krijgt tijdens de persconferentie een flinke veeg uit de pan.

Dat Salcido na het WK voor clubteams zou stoppen werd twee weken geleden al duidelijk. Dit weekend heeft hij dat besluit toegelicht. “Ik had het liefste mijn contract uitgediend, maar dit voelt als de beste beslissing”, zo wordt hij geciteerd door diverse Mexicaanse media. “Ik heb in het afgelopen halfjaar geen enkele klik gehad met de technische staf. Ik neem dit besluit uit respect voor de club, mijn ploeggenoten en iedereen die mij altijd heeft gesteund.”

“Ik kon er gewoon niet meer tegen. Niemand die ik ken gaat met plezier naar zijn werk, terwijl daar niemand is die om hem geeft. Niemand praatte met me, terwijl ik het verdien om als normaal mens behandeld te worden. Mijn vertrek doet pijn, want Chivas is mijn leven. Als ik niet meer in de plannen voorkwam, had ik dit graag gehoord. Dan zou er niets aan de hand zijn. Ik ben een volwassen persoon.”

Salcido had zich een ander afscheid voorgesteld. “Ik had het me op veel manieren voorgesteld, bijvoorbeeld met een ereronde en tranen in mijn ogen. Maar ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik op deze manier, in een kleine perskamer, afscheid zou nemen.”

Salcido werd onlangs benoemd tot ambassadeur van PSV in Mexico.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.