‘Slimme jongen’ wacht op kans bij PSV: ‘Ik denk dat er wat gaat veranderen’

Erick Gutiérrez wacht geduldig op zijn kans bij PSV. Dat ziet Daniel Reyes, journalist van het Mexicaanse Claro Sports. De roep om een basisplaats voor de Mexicaan wordt steeds luider in Eindhoven en omstreken.

Gutiérrez maakte in augustus de overstap van Pachuca CF naar PSV en kwam met hoge verwachtingen binnen, maar speelde pas 164 minuten in de Eredivisie. Daarin was de 23-jarige middenvelder goed voor drie doelpunten en twee assists. Omdat Jorrit Hendrix en Gaston Pereiro kwakkelen met hun vorm, wordt er gepleit voor een plek in de basis voor Gutiérrez.

“Het is een slimme jongen die niet snel klaagt. Hij weet dat hij bij PSV op een moment terechtkwam dat het middenveld goed stond”, vertelt Reyes aan de NOS. “Gutiérrez zegt gewoon geconcentreerd verder te gaan en te wachten op zijn kans. Meer kan hij ook niet doen.”

“Maar ik denk dat er binnenkort wel wat gaat veranderen”, voorspelt de journalist, die vanuit Nederland werkt om Gutiérrez en landgenoot Hirving Lozano op de voet te volgen. “Hendrix kan beter verdedigen, terwijl Gutiérrez beter kan aanvallen. Tegen Feyenoord was dat verschil heel erg duidelijk. Ik verwacht zelf dat Gutiérrez vlak na de winterstop zijn kans krijgt.”

Lees ook: ‘AS Roma laat oog vallen op PSV’er Gutiérrez, Noor in België en Zaandammer’
Lees ook: Van Bommel: ‘Wat ik tegen hem zeg? Geen sorry. Ik vertel wat ik ervan vind’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *