‘Slot op de pot in Eindhoven; transfer ‘bespreekbaar’ voor uitgerangeerde spelers’

Geen enkele bepalende speler van winterkampioen PSV mag in januari vertrekken. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdag. Alleen bij ‘krankzinnige biedingen’ is PSV eventueel bereid om te luisteren. 

PSV liet eerder al blijken dat het op geen enkele manier gedwongen is om spelers te verkopen. In principe krijgen ploegen uit het buitenland nee te horen wanneer zij tijdens de winterse transferwindow aankloppen voor – bijvoorbeeld – Steven Bergwijn, Luuk de Jong of Hirving Lozano. 

‘Dat gebeurt natuurlijk niet als het tot krankzinnige biedingen zou komen’, voegt het ED daar aan toe. ‘Indien een club vele miljoenen boven de marktwaarde van een PSV’er zou bieden, is het standpunt niet in beton gegoten. Bij een bod van pakweg 40 miljoen euro voor bijvoorbeeld Lozano zal de directie dus geen transfer overwegen. Wordt het vele miljoenen meer, dan is er misschien een kleine kans.’

Ramselaar
Voor spelers die ‘geen rol van betekenis (meer) spelen’ is een transfer in januari wél bespreekbaar. Bart Ramselaar is zo’n speler. Hij komt niet voor in de plannen van trainer Mark van Bommel. Ramselaar (22) heeft nog een contract tot medio 2021 in Eindhoven en kan ‘niet zomaar weg’. PSV betaalde in 2016 een slordige vier miljoen euro voor de middenvelder. 

Ook Ramon-Pascal Lundqvist staat op de nominatie om te verkassen. De Zweed reist zo goed als zeker niet met PSV af naar Qatar, waar vanaf vrijdag een trainingskamp wordt belegd. PSV speelt in Qatar een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Lundqvist is momenteel op pad met Jong PSV. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *