PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Sneijder over ‘bijzondere band voor het leven’: ‘Komt nooit meer wat tussen’

Wesley Sneijder prijst de ontwikkeling van Mark van Bommel als trainer van PSV. De middenvelder bracht de afgelopen dagen een bezoek aan het trainingskamp van de Eindhovenaren in Qatar.

“Het is mooi om te zien dat Frank de Boer, Phillip Cocu, Giovanni van Bronckhorst en nu dus ook Mark, zeg maar de mannen van toen, nu als trainer op het veld staan. Misschien ook wel míjn voorland”, stelt de recordinternational in gesprek met Voetbal International.

“Als tegenstander vond ik Mark de lastigste, maar ik kon dat irritante van hem ook waarderen en later hebben wij er bij Oranje de vruchten van geplukt”, vertelt Sneijder. “Mark neemt zijn winnaarsmentaliteit nu ook mee als trainer. Het trainerschap zat altijd al in hem, maar hij weet zijn karakter ook te vertalen naar de groep. De resultaten met PSV liegen wat dat betreft niet. Hij heeft een fantastisch eerste half jaar gedraaid. Ajax natuurlijk ook, dat is mijn club. Maar toen Gio kampioen werd met Feyenoord, was ik de eerste die hem feliciteerde.”

Volgens Sneijder is er door het WK 2010 een ‘bijzondere band voor het leven opgebouwd’. “Daar komt nooit meer wat tussen. Dat team was heel bijzonder. Het klopte, alles klopte. Dat zal niet vaak meer zo zijn. Uiteraard hebben we het nog wel even over dat WK gehad.”

Lees ook: Sneijder: ‘Zeker goed genoeg, in Eredivisie loopt hij lachend iedereen voorbij’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.