Spelersrapport: PSV zwaait af met verdiend punt door dreigende aanvallers

PSV speelde slechts voor een geldbedrag en de coëfficientenranglijst in Milaan. Toch pakten de Eindhovenaren een knap punt tegen Inter, dat daardoor de knock-outfase van de Champions League mist. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het laatste kunstje van PSV in de Champions League van dit seizoen.

Jeroen Zoet – 6: Maakte bij tijd en wijlen een onzekere indruk in het Eindhovense doel, maar pakte ook een aantal knappe ballen. Toch werd Zoet bij de gelijkmaker in de korte hoek geklopt door Icardi. Dat mag je jezelf als keeper aanrekenen.

Denzel Dumfries – 6: Dumfries kwam weinig in het spel voor, maar in balbezit deed de rechtsback zijn plicht. Matteo Politano en Keita Baldé kwamen moeilijk onder de druk van Dumfries uit.

Trent Sainsbury – 5: Een verkeerde inspeelpass van Sainsbury leidde de eerste grote kans van Inter in en ook daarna was de Australiër geen zekerheidje achterin. Icardi kreeg bij zijn gelijkmaker wel heel veel vrijheid van de vervanger van Daniel Schwaab.

Nick Viergever – 6.5: Het degelijke slot op de deur bij PSV. Viergever was op geen foutje te betrappen en was de steun en toeverlaat die Sainsbury nodig had. Een keurige wedstrijd van Viergever.

Angeliño – 6: De Spanjaard kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken zoals hij dat in de Eredivisie wel kan. De jonge linksback viel niet op en verdient niet meer dan een krappe voldoende.

Jorrit Hendrix – 6.5: De verdedigende middenvelder van de Eindhovenaren leed weinig balverlies en was vaak aanspeelbaar voor zijn ploeggenoten. Hendrix gaf zijn ploeggenoten een veilig gevoel.

Érick Gutiérrez – 6: De Mexicaan, die de voorkeur kreeg boven Gastón Pereiro, maakte een stabielere indruk dan de Uruguayaan. Toch lijkt hij de flair en het onvoorspelbare van Pereiro te missen.

Pablo Rosario – 6.5: Rosario speelde een typische Rosario-wedstrijd. Geen gekke dingen, degelijkheid voorop. Je weet wat je krijgt bij Pablo Rosario en dat liet hij ook in Milaan weer zien.

Hirving Lozano – 7: PSV gokte ook tegen Inter op de omschakeling en met Lozano heeft het daarbij een gevaarlijk wapen. De rappe vleugelaanvaller is altijd gevaarlijk en maakte na een voorzet van Bergwijn een knappe goal.

Luuk de Jong – 6: De aanvalsleider van PSV was minder belangrijk voor zijn ploeg dan in voorgaande wedstrijden, maar toch hielp de duel- en kopkracht van De Jong de Eindhovenaren vaak aan balbezit. Een voldoende voor De Jong.

Steven Bergwijn – 7: Was heel belangrijk voor PSV door Asamoah de bal af te snoepen en een voorzet op het voorhoofd van Lozano te prikken. Ook daarna zorgde Bergwijn voor de nodige dreiging.

Invallers:

Michal Sadilek – 6.5: Als 19-jarige debuteren op het hoogste niveau in een kolkend Giuseppe Meazza is niet eenvoudig. Het leek Sadilek echter niet te deren, want hij viel zeker niet uit de toon.

Donyell Malen – x: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Gastón Pereiro – x: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

(Guy Habets / VoetbalPrimeur)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *