PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Steven Berghuis verkoopt keiharde nee’

Steven Berghuis zou momenteel in onderhandeling zijn met het Turkse Besiktas. En dan zou het vooral gaan over het salaris dat hij daar wilt gaan verdienen.

Volgens bronnen uit Turkije hebben De Zwarte Adelaars hun doelwit inmiddels een voorstel gedaan, maar heeft Berghuis dat linea recta van tafel geveegd. Besiktas heeft afscheid genomen van Rachid Ghezzal, die 2,5 miljoen euro op jaarbasis verdiende in Istanbul. Dat dacht de club meteen in een ‘Berghuis-potje’ te kunnen stoppen en daarnaast waren de Turken bereid om dit loon te spekken met bonussen, maar de Ajacied wil meer.

Naar verluidt is men daar in het Tüpras Stadion niet dusdanig van geschrokken dat de gesprekken stopgezet zijn en dus is de verwachting dat Berghuis binnenkort een nieuw voorstel krijgt. Dat dient heel wat aantrekkelijker te zijn, want anders zou de buitenspeler óók zelf de stekker uit de onderhandelingen kunnen trekken. Naar schatting verdient hij momenteel namelijk liefst vier miljoen euro per seizoen, in de Johan Cruijff ArenA.

Een tijdje geleden kwam Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Ajacied, aan het woord over de toekomst van zijn cliënt. Hij spuwde toen zijn gal over de schorsing van algemeen directeur (inmiddels titulair technisch directeur) Alex Kroes: “Steven wil na deze twee verloren jaren graag nog een aantal heel goede dingen laten zien. Daar waren we over in gesprek en die gesprekken liepen fantastisch. Het is heel pijnlijk dat de situatie is omgedraaid, ook voor Steven. Na de afgelopen gesprekken dachten we: wauw, dit is precies waarvoor hij ooit naar Ajax is gekomen.”

Later lazen we echter bij Voetbal International: “Berghuis zal ook om zich heen kijken, na een frustrerend seizoen. De 32-jarige linkspoot kwam naar Ajax om prijzen te pakken, maar valt van de ene teleurstelling in de andere. Berghuis heeft zijn onvrede daarover extern, maar zeker ook intern nadrukkelijk laten blijken.”

Het bericht ‘Steven Berghuis verkoopt keiharde nee’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *