PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Styn Wuytens mag definief weg bij PSV

PSV hoopt in januari afscheid te nemen van zowel Funso Ojo als Stijn Wuytens. De twee Belgen komen bijna niet aan bod in het eerste elftal en mogen daarom weg: Ojo tijdelijk, Wuytens definitief. Ojo speelde in het begin van dit seizoen nog wel, maar verloor zijn plaats aan Ola Toivonen toen de Zweed een linie werd teruggehaald door trainer Fred Rutten.

De twintigjarige Ojo deed mee tegen AZ, RKC Waalwijk, ADO Den Haag en de dubbele confrontatie tegen SV Ried, maar werd vervolgens weer geregeld op de bank geposteerd. Zijn contract in Eindhoven loopt nog anderhalf seizoen door; PSV hoopt hem tijdelijk elders te kunnen stallen en hem veel te zien spelen. Vorig seizoen werd Ojo reeds een half jaar verhuurd aan VVV-Venlo.

Voor Wuytens geldt een ander verhaal. De 22-jarige middenvelder debuteerde al in het seizoen 2008/09 bij PSV, maar brak nadien nooit door. “Omdat ook Marcel Ritzmaier zich aandient vanuit de jeugd is er voor Stijn te weinig perspectief op speeltijd in het eerste en we hopen in overleg met hem een oplossing in België te vinden. Vanwege de salarisbepalingen in Nederland heeft het geen zin om hem te verhuren; dat salaris is niet makkelijk op te brengen”, legt technisch manager Marcel Brands uit aan Voetbal International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *