PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Toivonen: ‘Aanvoerdersband is belangrijk voor me’

Ola Toivonen mag zich sinds kort aanvoerder van PSV noemen. Waar hij in Eindhoven zeker is van een basisplek, moet hij zich in het Zweedse nationale team nog bewijzen.

“Het laatste duel met Zweden zat ik op de bank”, herinnert Toivonen, die eerder nog in de basis startte namens het land, zich op de officiële website van de FIFA. “Internationaal voetbal is anders dan spelen met PSV, waar we veel balbezit hebben. We zijn bijna altijd de betere ploeg op het veld, ook in Europa.”

“Met de Zweedse ploeg moeten we eerst trachten de wedstrijd de controleren, als team. Dat zorgt ervoor dat de uitdaging iets groter is voor spelers”, vervolgt Toivonen, die in zeven EK-kwalificatieduels één keer scoorde. In de Eredivisie is Toivonen beter op schot. Zo scoorde hij afgelopen seizoen in 28 duels 15 keer. Ook de huidige voetbaljaargang verloopt voorspoedig.

“Ik speel op dezelfde positie, die stabiliteit helpt me. Alhoewel het niet voelt alsof ik nu beter speel dan vorig seizoen. Het enige verschil is het aanvoerderschap. Het geeft me meer verantwoordelijkheid op en naast het veld, essentieel voor mijn ontwikkeling. Die band dragen is een grote eer, zeker als ik kijk naar mijn voorgangers: Mark van Bommel, Luc Nilis en Phillip Cocu bijvoorbeeld.”

Met Zweden hoopt Toivonen de komende twee duels een ticket voor het EK 2012 af te dwingen. Finland en het reeds geplaatste Nederland zijn de tegenstanders. “Ons team is getalenteerd, maar moet nog ervaring opdoen”, weet Toivonen. “We zijn moeilijk te kloppen omdat we een solide elftal hebben.”

“Fysiek en tactisch gezien hebben we de juiste spelers om op het hoogste niveau mee te kunnen doen. Maar enkele veteranen zijn vertrokken en vervangen door jonge spelers. We moeten echt meedoen aan kampioenschappen om ons spel naar een hoger niveau te tillen. We hebben vertrouwen in onze kansen, want we hebben de juiste mix.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *