Tyton niet bang gemaakt na botsing

Przemyslaw Tyton herstelt razendsnel van de zware hersenschudding die hij opliep in de topper tegen Ajax (2-2) van ruim een week geleden. De doelman heeft inmiddels al geen last meer van hoofdpijn.

Tyton wilde maandag het liefst alweer met de selectie van PSV meetrainen, maar dit zag Fred Rutten nog niet zitten. Dinsdag zal er meer duidelijk worden over wanneer de Poolse international de training in Eindhoven kan hervatten, vertelt hij het Poolse Gazeta.

“Ik heb nu geen hoofdpijn meer, nu neem ik vooral mijn rust. Wat ik nog van zondag weet? Het begin van de wedstrijd. Van de botsing weet ik niets. In het ziekenhuis kwam ik pas weer bij bewustzijn. Daar hoorde ik de uitslag. Op internet heb ik het inmiddels een paar keer gezien”, vertelt Tyton.

“Maandag mocht ik weer naar huis”, vervolgt de talentvolle keeper. “Nu heb ik al een paar dagen rust. Ik doe simpele bewegingen om te zien hoe ik me voel. Ik heb nog geen oefeningen gedaan of uberhaupt hard gelopen. Ik loop veel om te kijken hoe mijn lichaam reageert. Dinsdag zie ik de dokter en hoop ik wat meer te kunnen gaan doen. Maar ik moet voorzichtig zijn, ik wil nu geen enkel risico nemen. Ik hoop in oktober weer te kunnen gaan spelen.”

Tyton heeft in ieder geen angst overgehouden aan de harde boting met Timothy Derijck. “Als ik weer gezond ben, wil ik zo snel mogelijk weer onder de lat staan. Dit incident heeft me niet bang gemaakt. Ik heb geen enkele vrees. Ik ben sowieso altijd heel positief ingesteld, ik kan niet wachten om terug te keren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *