PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Uitgaande transfer van 20 miljoen pond lonkt voor Ajax’

Ajax kan deze zomer naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemen van aanvaller Steven Bergwijn. Verschillende clubs uit de Engelse Premier League azen namelijk op zijn handtekening.

Ajax mist door het mislopen van de Champions League opnieuw een grote inkomstenbron voor volgend seizoen. Om die reden is de club genoodzaakt om een aantal financiële offers te brengen, waaronder het verkopen van een aantal spelers. Bergwijn is een van de spelers die een flink bedrag kan verdienen voor de Amsterdammers.

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft dat Ajax aan een bedrag van ongeveer twintig miljoen pond denkt. Omgerekend is dat iets meer dan 23 miljoen euro. Met name vanuit de Engelse Premier League bestaat belangstelling voor Bergwijn, die nog tot medio 2027 op de loonlijst staat.

Na de wedstrijd tegen Almere City FC verklaarde Bergwijn dat alle opties open zijn. “Het hangt wel af van het juiste plan, het juiste beleid. Het Ajax-DNA moet terugkomen en we moeten weer meespelen om de prijzen. (…) Ik heb bepaalde gesprekken gehad met bepaalde mensen. Of ze er iets mee doen, moeten we nog maar zien, maar er wordt wel geluisterd.”

Het bericht ‘Uitgaande transfer van 20 miljoen pond lonkt voor Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *