Update: PSV bevestigt vertrek Arnesen: ‘We zijn Frank zeer erkentelijk’

Frank Arnesen vertrekt bij PSV en vervolgt zijn loopbaan bij RSC Anderlecht. Hij is bij de Belgische topclub aangesteld als de nieuwe technisch directeur.

Dat heeft Anderlecht donderdag bekendgemaakt. Een kleine maand geleden werd Arnesen voor het eerst aan de functie bij Anderlecht gelinkt. Toen zei de Deen nog ‘nee’ tegen een terugkeer naar het Astridpark. Hij stelde toen dat hij bij PSV wilde blijven. Ook PSV voelde niks voor een vertrek.

“Ik ben blij dat ik Frank Arnesen kan voorstellen als nieuwe technisch directeur”, aldus sportief directeur Michael Verschueren op de website van Anderlecht. “Hij kent onze club, maar heeft ook ervaring opgedaan bij topclubs in het buitenland, zoals PSV, Tottenham en Chelsea. Hij betekent een grote meerwaarde voor RSCA.”

Arnesen start op 3 januari met zijn nieuwe functie. “Het is een eer om in het verleden als speler en binnenkort als technisch directeur deel uit te maken van deze club. Ik hoop hier een mooi verhaal te schrijven, samen met de directie, de sportieve staf en de spelers.”

Bij PSV zit Arnesen nu nog in de Raad van Commissarissen. Arnesen speelde van 1983 tot 1985 voor de Belgische grootmacht. Later was hij technisch directeur bij onder meer PSV, Tottenham Hotspur en Chelsea. Sinds juni 2017 is hij actief bij de RvC van PSV. Hij was destijds de opvolger van Hans van Breukelen.

Update 11:32 uur: PSV heeft het vertrek van Arnesen naar Anderlecht inmiddels bevestigd. “Wij zijn Frank zeer erkentelijk voor zijn bijdrage in de voorbije periode en wensen hem heel veel succes bij Anderlecht”, aldus president-commissaris Jan Albers in een reactie op de PSV-site. “Het was en is niet gemakkelijk om mensen met de statuur van Frank te vinden. Omdat de dagelijkse technische organisatie van PSV nu goed staat, kunnen we onszelf de tijd gunnen om een opvolger voor Frank te vinden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *