Van Basten wijst naar Feyenoord-PSV: ‘Ajax-fans vonden dat natuurlijk leuk’

Ook na zijn vertrek bij de FIFA als chief officer for technical development denkt Marco van Basten nog steeds graag na en mee over het aanpassen van de spelregels in het voetbal. Van Basten wil het spel ‘zuiverder’ maken en ziet ook graag een oplossing voor wedstrijden waarin het spel voortdurend stilligt. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad wijst de voormalig bondscoach van Oranje onder meer op de meest recente editie van Feyenoord-PSV. “In de laatste 25 minuten van dat duel werd niet meer gevoetbald. Feyenoord stond voor, deed alles om de boel te vertragen en zo te overleven tegen PSV dat in de tweede helft veel beter was.”

“Veel mensen, inclusief natuurlijk iedereen die voor Ajax was, vond dat leuk die middag. Maar vanuit de zuiverheid van de sport bekeken waren die laatste 25 minuten niet fair.”

“En als je ziet hoe effectief Atlético Madrid omgaat met spelbederf, dat moet je op een gezonde manier bestrijden”, vervolgt Van Basten. “Als het Real Madrid tegen Barcelona is en je hebt pak ‘m beet 65 minuten aan effectieve speeltijd en bij Atlético Madrid tegen Barcelona is dat maar 50 minuten, dan is het punt duidelijk, lijkt mij.”

Lees ook: Van Basten was er klaar mee: ‘Vond ik niet leuk, stelde ik niet op prijs’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *