PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Van Bommel: “Het is mooi dat hij teleurgesteld en kwaad is, maar zo hoort het”

Mark van Bommel is gedeeltelijk tevreden met de 6-0 overwinning op Excelsior. De PSV-trainer vindt dat de score hoger uit had moeten vallen. Dat had gekund, want Excelsior was na de 3-0 rijp voor de slacht.

“We hebben heel gediscplineerd gespeeld. Daardoor creërden we zoveel kansen. Als je de uitslag ziet denk je dat dat groot is, maar de uitslag had hoger moeten uitvallen”, zegt Van Bommel tegen FOX Sports. “We waren zo dominant en hebben alleen op hun helft gespeeld. Jeroen (Zoet, red.) heeft volgens mij geen bal op doel gehaald, naast een terugspeelbal. Dat is zoals we willen spelen.”

Van Bommel begrijpt de teleurstelling bij Hirving Lozano, die graag wilde scoren, maar vervangen werd door Donyell Malen. “Ik vond dat we daar meer discipline nodig hadden. Het is mooi dat hij teleurgesteld en kwaad is, maar zo hoort het. Een spits wil scoren, dat heeft hij niet gedaan. Voor de rest..Het maakt niet zoveel uit. Het is goed dat hij teleurgesteld is. Hij wilde er niet af. In zo’n wedstrijd wil je als spits doelpunten maken.”

Erick Gutiérrez maakte tegen Excelsior zijn basisdebuut. Van Bommel is onder de indruk. “Hij deed het heel goed. Niet veel mensen hadden hem verwacht op tien, maar ik heb hem daar de laatste weken/maanden gezien. Hij is een speler die het spel in een beweging kan versnellen. Sneijder heeft dat ook nog steeds. Hij is zo’n speler.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *