Van Bommel legt uit: ‘Dan zeg ik tegen die vierde man: dat zie jij toch ook?’


PSV-trainer Mark van Bommel is tijdens wedstrijden niet bewust bezig met het bespelen of beïnvloeden van de vierde man en andere officials. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Van Bommel werd de laatste maanden regelmatig aangesproken op zijn gedrag langs de zijlijn. 

“Het is niet zo dat ik mensen ga bespelen met de gedachte: dan geeft-ie de bal de volgende keer aan ons. Maar soms als er een achterbal wordt gegeven en ik zie vanuit mijn positie dat het een corner is, dan zeg ik tegen die vierde man: dat zie jij toch ook? Ik sta naast je. Dan moet je even zeggen dat het een corner is”, legt de coach van winterkampioen PSV uit in VI. 

Van Bommel beseft dat beslissingen van de arbiter niet worden teruggedraaid. “Maar ik erger me wel. Ik heb mijn gedrag langs de lijn niet aangepast, omdat ik er niet over nadenk. Ik denk niet: oh shit, die camera staat daar. Je moet ook geen show opvoeren langs de lijn, daar prikken de spelers zo doorheen.”

Vergrootglas
De focus op zijn persoon en gedrag is niet nieuw voor hem. “Dat ik als trainer onder een vergrootglas lig, had ik ook wel verwacht. Tijdens een wedstrijd staat er tachtig procent van de tijd een camera op mij. Dat is altijd al zo geweest, ook toen ik nog voetbalde. Het hoort erbij. (…) Er wordt altijd veel over me gesproken. Dat had ik als speler en dat heb ik nu als trainer ook.”


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!