Van Bommel ziet ‘iets ongrijpbaars’ bij PSV: “Daar heb je niet altijd invloed op”

Mark van Bommel heeft niet wakker gelegen van het eerste PSV-verlies van het seizoen. Feyenoord was zondag met 2-1 te sterk. De PSV-trainer zag dat er kansen genoeg lagen in De Kuip.

“Feyenoord heeft het het eerste halfuur heel goed gedaan en ons onder druk gezet. Wij hadden de mogelijkheden om eronderuit te voetballen, maar die hebben we niet benut”, blikt Van Bommel terug met de NOS. “Uiteindelijk hebben we nog wel de kans gehad op een gelijkspel. En als je die 2-2 maakt – wat had gekund vrij snel na de 2-1 – dan is er een grote kans je ‘m nog wint ook.”

Dat PSV in de beginfase werd afgetroefd op agressiviteit, baart Van Bommel geen zorgen. “Soms wil je heel graag en dan lukt het niet. Dat is iets ongrijpbaars. Dan vallen alle tweede ballen bij de tegenstander, kom je steeds net te laat, verlies je duels. Daar heb je niet altijd invloed op.”

Van Bommel vindt dat het dicht bij elkaar lag in De Kuip. “Details kunnen een wedstrijd doen draaien. Zo’n duel dat je wint, maar ook zo’n verkeerde pass als van St. Juste vlak voor rust waardoor Lozano een kans krijgt. Dat zijn momenten waarop je de wedstrijd weer in handen kunt krijgen. En dat hebben wij nagelaten.”

Lees ook: Van Bommel niet van plan basiself te veranderen: ‘Nee, waarschijnlijk niet’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *