Van de Beek: ‘Daar moeten we niet naar kijken, dat gebeurde in verleden te vaak’

PSV en Ajax hervatten dit weekend de titelstrijd in de Eredivisie. De Amsterdammers zijn nog op drie fronten actief, maar de honger is groot na de prijzendroogte van de afgelopen jaren. Volgens Jeroen Zoet speelt dat een rol.

“Wie van de twee ploegen blijft het meest een ‘team’ én heeft de meeste honger? Dat speelt straks zeker mee”, zegt de doelman in het Algemeen Dagblad. “In 2015 pakten wij met PSV de eerste titel na zeven jaar. De hunkering naar succes was toen enorm. Dat heeft Ajax nu.” Volgens Zoet is juist daarom de trainerswissel goed in Eindhoven. “Ik bedoel niet dat je Mark van Bommel en Phillip Cocu moet vergelijken in termen van beter of slechter. Maar het feit dát er na jaren een andere trainer is, zorgt ook bij ons voor nieuwe energie en scherpte in zo’n race.”

Dat PSV alleen nog in de Eredivisie actief is en Ajax zich ook op de Champions League en KNVB Beker moet richten, ziet middenvelder Donny van de Beek van de Amsterdammers niet als nadeel. “Ik draai het juist om. Persoonlijk vind ik het zalig om zo veel wedstrijden te spelen. Vorig seizoen hadden wij maar één wedstrijd per week, dat beviel me niet. Laten we eerlijk zijn: wedstrijden tegen Real Madrid: daar krijg je toch juist energie van?”

Feyenoord kan een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. Ajax gaat volgende week op bezoek in De Kuip, terwijl de Rotterdammers later in het seizoen nog naar PSV moeten. “Wij moeten niet over anderen praten”, reageert Van de Beek. “Dat is in het verleden misschien wel te vaak gebeurd. Wij moeten zelf in onze flow blijven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *