VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controleur

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie is achter de rug en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de controleurs!

Voor de positie van controleur hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De controleur met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden. 

Jorrit Hendrix (PSV)
Eén van de eerste namen die door PSV-trainer Mark van Bommel op het wedstrijdformulier wordt genoteerd. Gaat altijd voorop in de strijd en houdt het simpel aan de bal. Ondanks zijn 23 jaar al een echte routinier. 

Lasse Schöne (Ajax)
Hoe hij het flikt, flikt-ie het, maar Schöne lijkt áltijd terug te keren in de basiself van Ajax. Ook dit seizoen is de 32-jarige Deen in Amsterdam. Ajax beloonde Schöne onlangs met een nieuw contract. 

Alexander Merkel (Heracles Almelo)
Plots speelde er in Almelo een Kazachstaan die eerder uitkwam voor AC Milan, Udinese, Watford en VfL Bochum. Merkel (26) is met zijn ervaring en tactisch inzicht een belangrijke schakel bij Heracles, dat de eerste seizoenshelft afsloot als nummer zes op de ranglijst. 

Danny Post (VVV-Venlo)
Haast geruisloos heeft Post zich in Venlo ontwikkeld tot één van de betere controleurs op de Nederlandse velden. De 29-jarige rechtspoot straalt rust uit en is in het veld een echte leider. Hoogtepunt van dit seizoen: zijn fantastische winnende treffer tegen Willem II. 

Ryan Koolwijk (Excelsior) 
Koolwijk (33) en Excelsior zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat blijft nog even zo. In november signeerde de middenvelder een nieuw, tweejarig contract in Kralingen. Waarschijnlijk beëindigt Koolwijk zijn loopbaan dus bij z’n huidige werkgever. Dit seizoen miste hij geen enkele wedstrijd. 

Andere posities

Doelman

Linksback

Rechtsback

Centrale verdedigers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *