PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de linksbacks! 

Voor de positie van linksback hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De back met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de vijf genomineerden. 

Angelino (PSV)
Revelatie op de linkerflank in Eindhoven. De Spaanse gifkikker laat zich vooral gelden op de helft van de tegenstander, met puntgave voorzetten op Luuk de Jong, maar Angelino staat ook verdedigend z’n mannetje. 

Nicolás Tagliafico (Ajax) 
Pitbull van Ajax en aanvoerder van Argentinië. Een slordige vijf miljoen euro werd er een jaar geleden betaald voor Tagliafico. Dat blijkt nu een koopje. Doet het uitstekend in de Eredivisie én in Europa. 

Alexander Büttner (Vitesse)
Met Henk Fraser, de voorganger van Vitesse-trainer Leonid Slutsky, lag Büttner nog wel eens in de clinch. Er was onder meer onenigheid over de instelling en de fitheid van de back. Dit seizoen valt er weinig aan te merken op Büttner. Hij doet het prima bij de nummer vijf van de ranglijst. 

Bart van Hintum (Heracle Almelo)
Betrouwbare, ervaren back van Heracles, dat deze Eredivisie-jaargang zo onvoorspelbaar is als het weer. Grote zeges worden afgewisseld met onthutsende nederlagen. Van Hintum stond zestien keer in de basis en was goed voor één goal en een assist. 

Caner Cavlan (FC Emmen)
Ging bij het verrassend goed presterende Emmen – zeventien punten, plek dertien – steeds beter presteren. In november en december werd Cavlan zelfs de belangrijkste speler van het team van Dick Lukkien. De back was in vier opeenvolgende competitieduels goed voor twee goals en drie assists. 

Andere posities

Doelman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *