VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksbuiten

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de linksbuiten.

Voor de positie van linksbuiten hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De linksbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden.

Steven Bergwijn (PSV)
Heeft zich in Eindhoven razendsnel ontwikkeld en is een constante plaag voor defensies. Eindigde vorig seizoen op acht goals en elf assists, maar is nu halverwege het seizoen al goed voor negen goals en zeven assists.

Dusan Tadic (Ajax)
Liet afgelopen zomer de Premier League achter zich om terug te keren in de Eredivisie. Is een natuurlijke leider en met zijn dertig jaar een van de weinige geroutinierde spelers in het jonge Ajax. Had weinig tijd nodig zijn draai te vinden en was goed voor tien goals en zes assists.

Oussama Idrissi (AZ)
Stapte in januari 2018 over naar AZ en is sindsdien al bij veel Alkmaarse goals betrokken geweest. Het is een genot om naar Idrissi te kijken en met zes goals en vier assists was hij in de eerste seizoenshelft al direct betrokken bij tien goals.

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Ging als een komeet in het begin van de competitie en was een tijdje zelfs (gedeeld) topscorer van de competitie. Werd zelfs opgeroepen voor het nationale elftal van Zweden. Wist na zijn bliksemstart het net wat minder makkelijk te vinden, maar kende met tien goals en twee assists toch een uitstekende eerste seizoenshelft.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Als de 23-jarige Zenli het op zijn heupen heeft, is het een genot om naar te kijken. Was in de eerste seizoenshelft vaker aangever (tien assists) dan afmaker (drie goals). Werd door de Kosovaarse voetbalbond niet voor niets uitgeroepen tot voetballer van het jaar.

Andere posities

Doelman

Linksback

Rechtsback

Centrale verdedigers

Controleur

Middenvelders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *