VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsbuiten

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Nu: de rechtsbuitens. 

Voor de positie van rechtsbuiten hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De vleugelaanvaller met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden.

Hirving Lozano (PSV)
Na een indrukwekkend eerste seizoen én een prima WK stonden de clubs in de rij voor Chucky. Lozano wilde echter in Eindhoven blijven. De afgelopen maanden heeft Lozano bewezen dat hij goed genoeg is voor de Europese top. 

David Neres (Ajax)
Niet altijd basisspeler en dus des te knap dat hij prima cijfers kan overleggen na vijf maanden Eredivisie-voetbal. Neres scoorde in ruim 900 minuten twee keer en was bovendien goed voor zes assists. De Braziliaan wordt door Ajax-trainer Erik ten Hag soms ook als tien gebruikt. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
Samen met Robin van Persie onttrekt Berghuis zich aan de middelmaat in De Kuip. De linkspoot is dit seizoen in bloedvorm op de Rotterdamse rechterflank. Zeventien duels leverden vijf goals en acht assists op. Keert hij in 2019 terug in de selectie van Oranje? 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Wéér geen transfer in de zomer – en dus vertoont stilist Kuwas nog altijd z’n kunsten in Almelo. Wekelijks laat de aanvaller zien dat hij goed genoeg is voor een of twee stapjes hogerop. 

Ritsu Doan (FC Groningen)
Geen klassieke rechtsbuiten natuurlijk. Een zwervende Doan is dit seizoen dé uitblinker bij FC Groningen. Vanaf de vleugel scoort, creëert en dribbelt de talentvolle Japanner erop los. Fans van De Trots van het Noorden houden hun adem in: een miljoenentransfer dreigt in januari. 

Andere posities

Doelman

Linksback

Rechtsback

Centrale verdedigers

Controleur

Middenvelders

Linksbuiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *