VP’s Elftal van de week: PSV-duo, koele Frenkie en Feyenoord-debutant Kokcü

In speelronde vijftien van de Eredivisie wonnen PSV, Ajax en Feyenoord maar weer eens met overtuigende cijfers. Vijf namen uit ons wekelijkse elftal van de week zijn spelers van de traditionele top-drie. FC Utrecht (3-1 vs. Heracles Almelo) is met één speler vertegenwoordigd. 

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Dit seizoen ging Scherpen bij menig tegendoelpunt van Emmen de fout in. Zondag, tijdens het thuisduel met Feyenoord (1-4), viel de jonge doelman niets te verwijten. Dankzij hem bleef Emmen zelfs relatief lang op de been. Scherpen keerde knap een strafschop van Berghuis én kwam een vingerlengte tekort om ook de penalty van Tonny Vilhena uit z’n doel te ranselen. 

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Op bezoek bij Willem II liet Pierie zien dat hij áltijd in het centrum hoort te spelen. In Tilburg gaf de jonge verdediger een masterclass in opbouwen, samen met zijn collega Daniel Hoegh. Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink moet ook gezien hebben dat Pierie een klasse – of zelfs twee klasses – beter is dan bankzitter Dave Bulthuis. 

Frenkie de Jong (Ajax)
Houdt-ie het hoofd koel? Hoe gaat hij om met de druk na een week vol rumoer en speculatie over zijn megatransfer naar Parijs? Het lijkt Frenkie de Jong allemaal niet te deren. Op bezoek bij PEC Zwolle speelde hij groots, met een prachtige 0-2 als kers op de taart. 


Urby Emanuelson (FC Utrecht)
De goal van Gyrano Kerk was fraai, maar die van Emanuelson mocht er ook zijn. De routinier pegelde de bal onhoudbaar binnen en bezorgde Utrecht daarmee al na 20 minuten een 3-0 voorsprong op Heracles Almelo. Trainer Dick Advocaat had genoten van het optreden van Emanuelson, zei hij na afloop. 

Orkun Kokcü (Feyenoord)
Een Eredivisie-debuut om in te lijsten. Kokcü (17) stelde ondanks de torenhoge verwachtingen rondom zijn persoon niet teleur. In zijn eerste 45 minuten op het hoogste niveau was de stilist goed voor een assist en een doelpunt. 

Guus Til (AZ)
Het draait dit seizoen vaak voor geen meter bij AZ en captain Til. Zou speelronde 15 de ommekeer betekenen? Op bezoek bij het prima presterende Fortuna Sittard wonnen de Alkmaarders met ruime cijfers (0-3) en Til schoot alle frustratie van zich af. Zijn doelpunt was fabuleus. 
Erick Gutiérrez (PSV)
Het PSV-publiek moest héél lang wachten op de eerste basisplaats van ‘Guti’ in de Eredivisie. Thuis tegen Excelsior was het dan zover en de Mexicaanse miljoenenaankoop kroonde zich direct tot beste speler van het veld. Met Gutiérrez als grote regisseur op het middenveld walste PSV over de tegenstander heen: 6-0. 

Mitchell van Bergen (Vitesse) 
Uitgerekend tegen Willem II, de club waar hij ooit in de jeugdopleiding speelde, maakte Van Bergen zijn eerste Eredivisie-doelpunten namens Heerenveen. De jonge vleugelflitser speelde een dijk van een wedstrijd en maakte Willem II-back Diego Palacios het leven zuur. 

Oussama Idrissi (AZ) 
Als Idrissi z’n dag heeft, is het een genot om te kijken naar de pingelaar. De voormalig speler van FC Groningen blíjft maar gaan, maakt actie na actie en heeft ook nog eens een prima schot in huis. Tegen Fortuna tekende Idrissi voor z’n zesde goal van het seizoen. 


Luuk de Jong (PSV)
Er staat dit seizoen haast geen maat op PSV en De Jong. De regerend landskampioen blijft in eigen huis maar grote overwinningen boeken en aanvoerder De Jong blijft maar scoren. Tegen Excelsior was het twee keer raak. De Jong koerst in dit tempo regelrecht af op de topscorerstitel. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
Wat was-ie goed tegen FC Emmen! Berghuis wervelde over het hele veld, gaf lekkere passjes, bediende teamgenoten en tekende voor de belangrijke 0-2. In de openingstreffer van Jan-Arie van der Heijden had Berghuis ook een groot aandeel. De gemiste penalty (prima save van Scherpen) was het enige minpuntje van een verder perfecte wedstrijd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *