‘Wij hebben Ronaldo expres op Schiphol laten landen, om Ajax te pesten’

De kersverse Anderlecht-directeur Frank Arnesen was in 1994 nog PSV-directeur en slaagde er destijds in om het toenmalige supertalent Ronaldo Luis Nazario de Lima naar Eindhoven te halen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, laat de 62-jarige Deen weten aan Het Laatste Nieuws.

Ronaldo behoorde in 1994 tot de WK-selectie van Brazilië, dat in de Verenigde Staten uiteindelijk zijn vierde wereldtitel zou pakken. Arnesen stak met toenmalig voorzitter Willem Maeyer de Atlantische Oceaan over voor een ontmoeting met de spits, die echter een uur of zich liet wachten. “Maeyer werd heel ongeduldig: wat denkt die snotneus wel? We zijn hier weg“, wordt hij geciteerd door Arnesen. “Je gaat nérgens heen, zei ik.”

De latere Ballon d’Or-winnaar van 1996, 1997 en 2002 liet zich uiteindelijk toch zien aan de Eindhovense delegatie: Ronaldo was toen nog een tengere tiener met een beugel. “Moeten we daarvoor vijf miljoen betalen?, zei Maeyer”, die zich echter alsnog liet overtuigen door zijn PSV-collega’s. “Ajax was bereid er zes te geven, maar wij haalden het. We hebben Ronaldo toen nog laten landen op de luchthaven in Amsterdam, om Ajax te pesten”, vertelt Arnesen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *