Wijnaldum: ‘We dachten nooit dat we moesten winnen om druk op Ajax op te voeren’

Georginio Wijnaldum denkt dat Liverpool in de kampioensstrijd met Manchester City een voordeel heeft in het wedstrijdprogramma. Als The Reds zaterdag winnen van Brighton & Hove Albion is de voorsprong zeven punten. City moet dat dan later weer terug zien te brengen naar vier punten.

Die situatie komt Wijnaldum bekend voor. Bij PSV maakte hij dat in het seizoen 2014/2015 al mee. In Eindhoven speelde de middenvelder met zijn oude ploeg vaak op zaterdag. Ajax speelde een dag later en móest dan winnen om het verschil weer kleiner te maken.

“Het is lastig om te zeggen. Ik had het gevoel dat het een voorsprong was toen ik nog bij PSV speelde”, vertelt Wijnaldum in een interview met het Engelse Sky Sports. “We voerden de druk op hen op als wij een wedstrijd wonnen, maar we dachten nooit dat we per se moesten winnen om de druk op Ajax op te voeren.”

“We kwamen het veld op, probeerden te genieten en de wedstrijd te winnen. We wonnen bijna alles, dus het werkte goed. We concentreerden ons op onze eigen wedstrijd. Dat is het enige waar je invloed op hebt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *