‘Wilde direct een grote impact hebben op de resultaten van PSV’

In een gesprek met Voetbal International blijkt PSV-aanvaller Noni Madueke terug op dit seizoen. De jonge Engelse speler was dit seizoen elke 71 minuten betrokken bij een goal voor de Eindhovenaren.

“Ik wilde niet zo’n typisch tussenjaar hebben die je wel vaker ziet bij jonge spelers. Ze komen bij de selectie, mogen wat minuutjes maken, vooral om te wennen en naar het niveau toe te groeien”, aldus Madueke. “Dat wilde ik absoluut niet. Dat je er eigenlijk bent om te leren en de selectie op te vullen. Ik wilde direct een grote impact hebben op de prestaties en de resultaten van PSV. Dat is gelukt, ik help het team met doelpunten en assists.”

De Engelsman is niet verrast dat het zo goed gaat. “Nee, eerlijk gezegd niet. Al vanaf mijn jongste jaren heb ik een goed gevoel voor scoren en het creëren van kansen. Op ieder niveau dat ik heb gespeeld”, zo geeft hij aan. “Toen ik bij Jong PSV kwam, was ik zeventien jaar, in de eerste zes wedstrijden scoorde ik direct vier keer en gaf ik één assist. Ik pas me heel makkelijk aan aan een hoger niveau. En als ik dat doe, dan blijft het gewoon voetbal, hè. Het is niet dat het spel ineens heel anders is.”

Madueke is nu met Jong Engeland actief op het EK onder 21. Bij terugkomst in Eindhoven wacht een strijd om de tweede plaats. “We moeten echt tweede worden. Ik wil volgend seizoen absoluut in de Champions League voetballen. Dat wil iedereen bij ons”, zegt hij daarover. “Dus die tweede plaats is heilig en met die noodzaak moeten we de rest van de wedstrijden spelen. Als we geen tweede worden, hebben we een slecht seizoen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het wél redden.”

De aanvaller is ook vol lof over zijn ploeggenoten. “Voor de jonge spelers is het natuurlijk fantastisch met topprofessionals als bijvoorbeeld Mario en Eran te spelen. Zij hebben zoveel ervaring, daar kunnen wij van leren”, aldus Madueke. “Als ik iets wil weten, vraag ik het aan Mario, en van Eran kunnen we elke dag zowel op als buiten het veld leren. Hoe hij met zijn vak omgaat, moet een voorbeeld zijn voor iedereen. Mario praat niet veel, maar hij is ook leading by example. Van de jongere spelers nemen Denzel, Pablo, Jordan en Cody het voortouw. Met name Cody houdt iedereen bij elkaar, hij heeft echt leiderschapskwaliteiten. Ik denk ook dat Cody de toekomstige captain van PSV is.”

The post ‘Wilde direct een grote impact hebben op de resultaten van PSV’ first appeared on PSVReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *