Zaakwaarnemer Cocu heeft slecht nieuws voor Anderlecht: ‘Geen reële optie’

In navolging van Frank de Boer lijkt ook Phillip Cocu af te zien van een dienstverband bij Anderlecht. Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen is de 48-jarige oefenmeester van plan een rustperiode in te lassen.

Dat laat Jansen weten aan de NOS. Cocu signeerde in juni 2018 een driejarig contract bij Fenerbahçe. Zijn verblijf bij de topclub uit de Süper Lig werd een groot debacle. Na vijftien officiële wedstrijden kreeg de succestrainer van PSV zijn congé. Hoewel Cocu inmiddels een akkoord bereikte met Fener over de afwikkeling van zijn contract, lijkt hij dus niet snel weer aan de slag te gaan.

Diverse Belgische media, waaronder La Dernière Heure en RTBF, meldden donderdag nog dat Cocu de belangrijkste kandidaat is om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht. Jansen laat echter aan de NOS weten dat de Belgische topclub ‘geen reële optie’ is, ‘ook niet nu Frank Arnesen technisch directeur is geworden bij Anderlecht’. 

Het is de tweede afzegging op rij voor Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad was De Boer persoonlijk rond met de club, maar trok hij op het laatste moment de stekker uit de deal. Ook de naam van Peter Bosz viel al in Brussel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *