Zeefuik: ‘Dacht dat seizoen te gaan vlammen bij PSV’

Género Zeefuik en Stef Nijland spelen zondag met hun tijdelijke werkgever NEC tegen hun eigenlijke werkgever PSV. De 21-jarige Zeefuik had gedacht dat hij dit seizoen een kans zou krijgen in Eindhoven. “Ik dacht dit jaar de tweede, misschien derde spits van PSV te zijn”, claimt de jonge aanvaller. “Aan de ene kant is het een teleurstelling dat het anders is gelopen. Het liefst had ik dit seizoen bij PSV willen doorbreken. Maar bij NEC kan ik veel spelen en vaak scoren.”

“Ik had een goede voorbereiding gedraaid, waarin ik veel goals heb gemaakt”, vertelt Zeefuik ana het Algemeen Dagblad. “Het lukte gewoon allemaal. Dus ik dacht dat dit mijn seizoen bij PSV zou worden. Helaas niet dus.” Nijland had bij PSV minder toekomst dan zijn twee jaar jongere collega. “Eind vorig seizoen was al duidelijk dat ik wilde vertrekken naar een club waar ik kon voetballen.

“Ik ben niet meer bezig geweest met PSV”, erkent de ex-speler van FC Groningen. “Zoals ik dat nu en ook de rest van dit seizoen niet ben. Volgende zomer zie ik wel waar ik sta en wat er dan gaat gebeuren.” Nijland heeft naar eigen zeggen ‘een rotjaar’ achter de rug en wilde al eerder weg. “Vorige zomer en afgelopen winter, maar toen mocht het niet. Eigenlijk begrijp ik niet waarom niet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *